VideosZakir Naik

The Land of Masjid Al Aqsa is Blessed – Dr Zakir NaikThe Land of Masjid Al Aqsa is Blessed – Dr Zakir Naik

#Land #Masjid #Al #Aqsa #Blessed #MasjidAlAqsa #Zakirnaik #Drzakirnaik #Zakir #Naik #Fariq #FariqNaik #FariqZakirNaik #Dr #Drzakirchannel #Allah #Allaah #God #Muslim #Islam #Islaam #Comparative #Religion #ComparativeReligion #Atheism #Atheist #Christianity #Christian #Hinduism #Hindu #Buddhism #Buddhist #Judaism #Jew #Sikhism #Sikh #Jainism #Jain #Lecture #Question #Answer #QuestionsandAnswer #Logic #Reason #Science #Misconception #Misunderstanding #PeaceTV #Dawah #Muhammad #Mohammed #Hadeeth #Hadith #Saheeh #Sahih #Man #Woman #Human #Humanity #Problem #Solution #Rights #Media #War #Peace #Similarities #Debate #Lecture #Quran #Quraan #AlQuran #AlQuraan #Bible #Veda #Gita #Geeta #Baghwat #Upanishad #Purana #Universal #Brotherhood #Word #Purpose #Life #Jesus #Christ #Jesuschrist #Church #Mosque #Masjid #Perspective #Ask #AskDrZakir #Seeking #Knowledge #Education #NonMuslim #Symposium #Dialogue #Salaah #Salah #Shariah #Scripture #Ahmed #Deedat #AhmedDeedat #Daee #Missionary #Concept #West #Family #Global #Ramadhaan #Ramadan #Tauheed #Tawheed #Monotheism #Zakaat #Zakat #Zakah #Hajj #Saum #Fasting #Makkah #Mecca #Madinah #India #Malaysia #Ummah #Unity #Importance #Date #Isamophobia #Understand #Deen #Fardh #Fard #Haraam #Haram #Sunnah #Mustahab #Waajib #Wajib #Compulsory #Prohibited #Encouraged #Permissible #Permitted #Prohibited #Sin #Sinful #Heaven #Hell #Hellfire #Jannah #Jahannum #Paradise

source

Related Articles

5 Comments

 1. GABRIEL/JIBRIL/JIBREEL 1

  1- Dalam kitab Taurat tidak ada utusan yang dipanggil Jibril. Nama nya MULAI disebut dalam al-Kitab : Daniel ; Sebagai lelaki kudus. Tidak ada ayat menyebut dia ada sayap melainkan seorang lelaki suci sahaja. Rujuk , Daniel 8:16 dan baca keseluruhan cerita dari ayat 1 hingga 27 untuk memahami analoji sungai , tanduk , domba jantan dan kambing(*g'OU't) jantan.

  2- Kekeliruan akan berlaku bila mengatakan Jibril adalah Roh Kudus. Jibril itu adalah seorang lelaki Israel yang kudus/suci sahaja , seperti disebut dalam al-Kitab : *Daniel 8:16*. Sedangkan Roh Kudus / Roh Allah adalah Jesus Christ / Isa Al Masih.

  3- Di zaman Jesus dan Yohanes (*pembaabt'iz' di sungai*) , *orang kudus itu adalah seorang peramal yang meramal kelahiran Jesus dan Yohanes. Dia bukan utusan pemberi wahyu untuk menulis kitab-kitab Injil. Riwayat dan ajaran Jesus di dalam Injil dicatit/ditulis sendiri oleh murid-murid beliau.

  4- Dan di dalam Islam , Jibril/Jibr'eel dan semua malaikat diperkenalkan sebagai seseorang yang bukan lelaki dan bukan perempuan dan dia dicatitkan dibenci oleh orang-orang Israel. Catatan tersebut berbunyi : "Sesiapa memusuhi Jibril (*ditujukan pada orang Israel) maka sebab nya ialah kerana Jibril itu menurunkan(*ayat-ayat) Al-Quran (*yang ditakwil dari cerita-cerita di dalam Al-Kitab dan ia meresap) ke dalam hati mu(Muhammad) dengan izin Allah , (*dan dia) yang mengesahkan kebenaran Kitab-kitab yang ada DI HADAPAN NYA (*terdiri dari Taurat , Zabur , Injil) , serta menjadi petunjuk(*pengajar* = guru = penerang) dan memberi khabar gembira….."(QS 2:97). Itulah yang dibuat oleh Jibril pada nabi Muhammad s.a.w YANG TIDAK TAHU MENULIS DAN MEMBACA. Yakni orang kudus itulah yang membacakan@menceritakan@meyampaikan=mewahyukan Kalam/PENA/ayat-ayat tuhan dari Al-Kitab(*Taurat, , Zabur , Injil ) di hadapan beliau kepada orang yang TIDAK TAHU MEMBACA itu. Suruhan membaca Al Kitab telah dirakam dalam surah pertama : "Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk) , Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku ; BACALAH , dan Tuhan mu Yang Maha Pemurah , yang mengajar manusia melalui PENA DAN TULISAN(*=MELALUI BUKU-BUKU=KITAB-KITAB) , Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahui nya." (QS 96:1-5). Tujuan ayat ini diturunkan adalah untuk mengajar nabi Muhammad s.a.w membaca tulisan-tulisan/ayat-ayat/cerita-cerita dan hukum hakam tuhan/allah orang-orang Israel di dalam Taurat , Zabur dan Injil. Beliau juga disuruh menjaga dan membenarkan cerita-cerita/tulisan-tulisan , dan hukum-hakam di dalam Taurat , Zabur dan Injil , tersebut.

  5- CERITA-CERITA DARI AL KITAB YANG DITAKWIL OLEH JIBRIL DAN DISURUH SALIN MENJADI AYAT-AYAT QURAN :

  (6)I- Jibril membacakan Taurat/Kejadian/Genesis kepada nabi Muhammad s.a.w , Allah(*Yahweh) orang Israel mencipta langit dan bumi dalam enam masa. Lalu disuruh beliau percaya/beriman dengan nya dan nabi kemudiannya menceritakan cerita itu pada sahabat dan di suruh salin menjadi surat/musyaf/risalah Quran : "(Allah/Yahweh orang Israel) mencipta langit dan bumi dalam enam hari" (QS…)
  (7)II-…..
  (8)III-…..
  (9)IV-…..
  (10)V-…..

  11- HUKUM-HAKAM ORANG ISRAEL YANG WAJIB DIJAGA , DIBENARKAN DAN DI AMALKAN :
  (12)I-…..
  (13)II-…..
  (14)III-…..
  (15)IV…..

  16- UTHMAN *MEMBAKAR*/MENGHILANGKAN MUSYAF-MUSYAF QURAN

  17- Ayat-ayat/musyaf-musyaf Quran yang mengandungi hukum dan ayat menyesatkan wajib di bakar membalas perbuatan Utman membakar musyaf-musyaf Quran yang tidak kena dengan selera nya :

  (18)I…..
  (19)II…..
  (20)III…..
  (21)IV…..
  (22)V…..

  23- Dan diakhir zaman diutus individu kudus yang lain*. Dia berada dibawah panji-panji Isa Al Masih yang menjadi hakim yang adil dan *menegakkan taman Eden(*Adn/Aden).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Join Islam